Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

Oulun Hiukkavaarassa lokakuun ensimmäinen viikonloppuna toteutettava Fanni 2018 on Naisten Valmiusliiton Oulun alueneuvottelukunnan toteuttama PikkuNASTA -harjoitus.

5.–7.10. järjestettävä harjoitus koostuu neljästä eri kurssista, josta osallistuja valitsee yhden. Perjantaista sunnuntaihin kestävät Selviytyminen sähköttä ja Maastotaidot -kurssit. Lauantaista sunnuntaihin kestävät Kyberturvallisuus sekä Erityisryhmien –kurssi, joka on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille naisille. Harjoituksen hinta osallistujalle on 55 €, ja se sisältää koulutuksen lisäksi majoituksen ja muonituksen harjoituksen aikana. Maastotaidot-kurssi majoittuu teltassa ja muut kurssit sisätiloissa.

PikkuNASTA -harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa. Koulutus on luonteeltaan kaikille soveltuvaa peruskoulutusta. Harjoitus on avoinna kaikille naisille, eikä osallistuminen edellytä minkään järjestön jäsenyyttä. Alle 18-vuotiailta edellytetään holhoojan suostumusta.

Ilmoittautuminen harjoitukseen avautuu 6.8. klo 9.00. Ilmoittautuminen tapahtuu MPK:n koulutuskalenterin kautta osoitteessa www.mpk.fi.

”Naisten valmiusharjoitukset ovat perinteisesti vetäneet osallistujia hyvin ja paikat menevät nopeasti, joten kannattaa olla nopea ilmoittautumisessa”, kannustaa Tuula Rajander Oulun alueneuvottelukunnan puheenjohtaja.

Lisätietoja PikkuNASTA -harjoituksista löytyy Naisten Valmiusliiton kotisivuilta ja kursseista MPK:n kurssikalenterista.

Fanni2018 -harjoituksesta tarkemmin kertoo harjoituksen johtaja Hanna Kela, puh. 040 529 0919, hanna.hiltula(at)gmail.com.