Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

Naisten Valmiusliitolle kunniakirja Finnish Security Awards -tilaisuudessa


Informaatiovaikuttamisen kurssinjohtaja Christina Forsgård ja Naisten Valmiusliiton pääsihteeri Kaarina Suhonen.

Naisten Valmiusliitto oli jälleen kolmen parhaan joukossa Finnish Security Awards -tilaisuudessa, tällä kertaa Turvallisuusalan vapaaehtoinen -kategoriassa. Naisten Valmiusliitto sai kunniakirjan Informaatiovaikuttamisen kurssista. Pilottikurssi toteutettiin vapaaehtoisten voimin Naisten Valmiusliiton Leijona 2017 -harjoituksessa. Ensimmäistä kertaa toteutettu kurssi täyttyi ilmoittautuneista alle kahdessa minuutissa ja saavutti suuren suosion. Kurssi järjestetään jälleen NASTA-harjoituksissa keväällä 2018.

Christina_Forsgård

Kurssin suunnittelussa oli vahvasti mukana kurssinjohtaja, yrittäjä Christina Forsgård, joka toteutti kurssin yhdessä kouluttajien ja varakurssinjohtajan kanssa.

”Suomen demokratian perustaa, luottamusta ja sananvapautta, haastetaan kovilla informaatiovaikuttamisen aseilla. Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa yleiseen mielipiteiseen, siksi sillä on väliä, että me erotamme valheet ja katalat vaikuttamispyrkimykset. Presidentti Niinistö on todennut, että infosodassa olemme kaikki maanpuolustajia. Onko mitään niin tärkeää turvallisuudelle kuin oikea tieto ja sen puolustaminen?” toteaa informaatiovaikuttamisen kurssinjohtaja Christina Forsgård.

Turvallisuusalan vapaaehtoinen -palkinto jaettiin vapaaehtoiselle tai vapaaehtoisryhmälle, joka on esimerkillisellä tavalla kunnostautunut ihmisen tai ihmisten turvallisuutta edistävässä vapaaehtoisessa toiminnassa.

Vuonna 2016 Naisten Valmiusliitto oli myös kolmen finalistin joukossa Turvallisuusalan yhteistyön edistäjä -kategoriassa.

Naisten Valmiusliitto haluaa kiittää kaikkia kurssin toteuttamiseen vaikuttaneita henkilöitä:

Kurssinjohtaja Christina Forsgård
Varakurssinjohtaja Ida Pääkkölä
Kouluttajat professori Jarno Limnéll, sisäministeriön viestintäjohtaja Mikä Mäkinen, ohjelmajohtaja Mika Aaltola, sotatieteen tohtori Saara Juntunen, toimittaja Jessikka Aro sekä valkohattuhakkeri Benjamin Särkkä.
Harjoituksen johtaja Pirkko Lokinperä