Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

Naisten Valmiusliitto marssi Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallisessa paraatissa

Naisten Valmiusliitto osallistui omalla marssiosastollaan Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnalliseen paraatiin 4.6.2017. Liiton marssiosastoa johti pääsihteeri Kaarina Suhonen, lipunkantajana oli Helsingin seudun alueneuvottelukunnan puheenjohtaja Elsi Tuominen sekä lippuairueina Teea Pallaskari ja Heli Eräkorpi. Marssiosastossa oli mukana noin 30 vapaaehtoista naista Helsingin, Uudenmaan, Kaakkois-Suomen sekä Turun ja Porin alueneuvottelukunnasta.  Liiton puheenjohtaja Anne Holmlund oli mukana kutsuvieraiden joukossa.

Liiton marssijat pukeutuivat yhtenäisesti mustaan pitkähihaiseen jakkuun ja housuihin, sekä valkoiseen paitaan. Marssijoilla oli kaulassaan liiton väreissä oleva violetti kolmiomallinen kesähuivin. Liitolla ei ole yhtenäistä järjestöasua.

Paraatikatselmus järjestettiin Senaatintorilla ja ohimarssi Mannerheimintiellä. Keskustassa oli myös yleisölle suunnattu moniviranomaisnäyttely ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan konsertti. Valtakunnallisen juhlavuoden paraatin teema oli ”Maanpuolustus kuuluu kaikille”.  Paraatiin arvioitiin osallistuneen 1313 henkilöä, 50 ajoneuvoa, 24 ilma-alusta ja 11 alusta. Lisäksi yleisöä oli paikalla runsaasti.

Naisten Valmiusliitto ry osallistuu myös itsenäisyyspäivän valtakunnalliseen paraatiin, joka pidetään tänä vuonna Kuopiossa.

Paraatin ohimarssin voit katsoa tästä linkistä.

Naisten Valmiusliiton ohimarssi alkaa kohdasta 22:50.

Kuvat: Martin-Éric Racine