Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

Naisten Valmiusliitto mukana uuden varautumiskoulutusohjelman toteuttamisessa

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen varautumiskoulutuksen koulutusohjelma

Päivitetty 15.2.2018

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen varautumiskoulutusohjelman esittelykierros käynnistyi keskiviikkona 17.1. Helsingissä. Syksyllä julkistetussa kansallisessa turvallisuusstrategiassa avattiin järjestöille ja vapaaehtoisille aiempaa selkeämpi rooli turvallisuustoimijoina. Varautumiskoulutusohjelman esittelykierrokselle kutsutaan jäseniä keskustelemaan strategian merkityksestä ja mahdollisuudesta järjestöille – samassa tilaisuudessa esitellään MPK:n varautumisen koulutusohjelma.

Naisten Valmiusliiton ja Maanpuolustusnaisten Liiton koulutusohjelmat liittyvät vahvasti uuteen varautumiskoulutusohjelmaan. Keskiviikon liittotason johdon tapaamisessa Naisten Valmiusliitto, Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Suomen Reserviupseeriliitto, Maanpuolustusnaisten Liitto, Maanpuolustuskiltojen liitto ja Reserviläisliitto vahvistivat tukensa koulutusohjelman toimeenpanolle.

Tilaisuuksiin toivotaan jokaisesta järjestöstä alueellisen/piiritason edustajia monipuolisen keskustelun mahdollistamiseksi ja tiedonkulun vahvistamiseksi. Tavoitteena on tunnistaa alueellisen yhteistyön avainhenkilöitä, tukea maakunnallisten järjestöverkostojen muodostamista ja sopia MPK:n koulutusohjelman toimeenpanosta alueellisella tasolla.

Katso alta lähin paikkakuntasi ja tule mukaan keskustelemaan (lista päivitetty 12.3.2018):

Oulu – 22.1.
Kajaani – 23.1.
Tampere – 29.1.
Jyväskylä – 30.1.
Kuopio – 31.1.
Joensuu – 1.2.
Lappeenranta – 6.2.
Kauhava – 12.2.
Vaasa – 13.2.
Mikkeli – 15.2.
Rovaniemi – 19.2.
Pori – 26.2.
Turku – ti 27.2.
Lahti – ma 12.3.
Kouvola – ti 20.3.
Tuusula – la 24.3.
Hattula – la 24.3.
Kokkola – ma 9.4.