Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

18.6.2021

Naisten Valmiusliitto vahvasti esillä Naisjuristien hurjan suosion saaneessa tapahtumassa

Naisten Valmiusliiton puheenjohtaja Paula Risikko ja väistynyt pääsihteeri Kaarina Suhonen puhuivat Naisjuristit ry:n 10.6. järjestämässä etätapahtumassa ”Nainen ja turvallisuustaidot”. Tilaisuuden kolmantena puhujana oli Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll. Kesäiseksi illaksi tapahtumaan ilmoittautui 143, joista 98 osallistui itse tapahtumaan. Oli hienoa huomata, kuinka paljon tämä tärkeä teema kiinnosti naisia!

Oheisena pieniä maistiaisia juontajana toimineen, Naisjuristien puheenjohtaja Aino-Mari Kiianmiehen tapahtuman lomassa tehtyjen muistiinpanojen pohjalta.

Paula Risikko – Suurin turvallisuusuhka on syrjäytyminen

Kansanedustaja, terveystieteiden tohtori Paula Risikko sanoo rakastavansa sanaa ”pärjääminen”, joka on myös osa turvallisuutta. Pienet teot ja sanat merkitsevät, kun puutumme suurimpaan turvallisuusuhkaan – syrjäytymiseen. Esitä toiselle, kanssakulkijalle kysymys: ”Mitä sinulle kuuluu?” Turvallisuuden kokemiselle on tässä hetkessä entistä suurempi tilaus. Tarvitaan turvallisuusorientoituneita päättäjiä. Pitäkää huolta omista turvallisuustaidoista ja viekää sanomaa eteenpäin: turvallisuustaidot ovat kansalaistaitoja!

 

 

Kaarina Suhonen – Naisten Valmiusliiton kursseille voi tulla matalalla kynnyksellä

Kaarina Suhonen esitteli käytännönläheisesti Naisten Valmiusliiton varautumis- ja turvallisuuskoulutusta. NASTA- ja PikkuNASTA-valmiusharjoitukset ovat viikonlopun kestäviä koulutuksia, jotka kehittävät naisten valmiuksia ja mahdollisuuksia toimia arjen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Tarjolla on niin henkistä kriisinkestävyyttä, ensiaputaitoja, kyberturvallisuutta kuin esimerkiksi katuturvallisuuskoulutusta.

 

NASTA-harjoituksiin osallistuminen ei edellytä minkään (jäsen)järjestön jäsenyyttä. Seuraavia harjoituksia, joihin voit ilmoittautua, ovat Savotar Mikkelissä (13.-15.8.) ja Friski Kauhavalla (17.-19.9.). Tutustu kursseihin Naisten Valmiusliiton sivuilla. Tilaamalla uutiskirjeen TÄSTÄ linkistä saat tiedon tulevista valmiusharjoituksista ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.

Jarno Limnéll – Turvallisuuden keskiössä on luottamus

Puhuttiinpa kyberturvallisuudesta tai yleisesti turvallisuudesta, sen keskiössä on luottamus. ”Luottamuksessa on kyse halusta ja tahdosta toimia tavalla, joka ei petä toiveita tai aiheuta pettymystä. Luottamus on sekä ajattelua että tekoja mutta myös epävarmuuden sietämistä ja pyrkimystä hyvään.” Oleellisimpana kysymyksenä monipuolisessa, useista eri näkökulmista turvallisuuteen pureutuneessa puheenvuorossaan sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll nostaa kysymyksen siitä, miten luottamusta vahvistetaan Suomessa ja miten siihen saadaan osallistettua mahdollisimman moni suomalainen nuori. Suomen on oltava digitaalinen luottamusyhteiskunta – miten tämä luodaan?

 

 

Järjestäjänä toiminut Naisjuristit ry (www.naisjuristit.org) järjestää jäsenistölle suunnattujen ammatillisten verkostoitumis- ja kehittämiskoulutusten ja tapahtumien lisäksi myös avoimia tapahtumia. Seuraamalla Naisjuristeja somessa (FB, Twitter, LinkedIn) saat tietoa tulevista tapahtumista.

Kirjoittaja Aino-Mari Kiianmies on johtamisen väitöstutkija. Hän on toiminut mm. Oulun Maanpuolustusnaisten, Oulun Pelastakaa Lapset ry:n ja tietoturvayhtiö SSH Communications Security Oyj:n hallituksissa. Hän on Naisjuristit ry:n hallituksen puheenjohtaja, EWLA:n (European Women Lawyers Associationin) Suomen edustaja ja Suomen Strategisen Johtamisen Seuran skenaariotyöryhmän jäsen. Hän on osallistunut aktiivisesti Naisten Valmiusliiton valmiusharjoituksiin omaten myös Valmiusliiton kouluttajapätevyyden.