Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

NASTA Vinka 2020 – valmiusharjoitus on peruttu

Naisten Valmiusliiton 27.–29.11 Tikkakoskella järjestettäväksi suunniteltu NASTA Vinka 2020 valmiusharjoitus on peruttu. Liiton hallitus teki päätöksen asiasta kokouksessaan 21.10. Päätöksen taustalla on Suomen koronavirusepidemiatilanne ja siihen liittyvät viranomaisten suositukset terveysturvallisuudesta.

Koronavirustilanteen kehittyminen on vaikeasti ennakoitavissa ja viime viikkoina on useilla alueilla nähty kiihtymisen merkkejä. Vaikka Keski-Suomen maakunnan alueen ei ole todettu olevan kiihtymisvaihessa, on Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä todennut, että Jyväskylä on tällä hetkellä koronaepidemian suhteen kiihtymisvaiheen kynnyksellä.

– Harjoitus kokoaa aina suuren joukon naisia eri puolilta Suomea, mikä lisää tartuntariskiä. Näin suuressa harjoituksessa kurssilaisten kohtaamisia ei pystytä kokonaan välttämään, vaikka noudatamme koulutuksessa viranomaisten ohjeita. Liiton hallitus katsoi, että tässä epidemiatilanteessa harjoitusta ei voida toteuttaa turvallisesti. Teimme peruuttamispäätöksen terveys ja turvallisuus edellä, kertoo pääsihteeri Kaarina Suhonen.

Harjoitukseen oli ilmoittautunut 193 kurssilaista. Ilmoittautuneille on lähetetty erillinen sähköposti MPK:n järjestelmän kautta.

Koronavirustilanteen vuoksi myös kevään NASTA Savotar-valmiusharjoitus jouduttiin perumaan. Ensi vuodelle suunniteltujen harjoitusten valmisteluja jatketaan toistaiseksi normaalisti.

Naisten Valmiusliitto toteuttaa harjoitukset MPK:n kursseina ja yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Yhteistyökumppaneita on myös informoitu harjoituksen peruutuksesta.

 

Lisätietoja:

Kaarina Suhonen
pääsihteeri
Naisten Valmiusliitto
kaarina.suhonen(at)naistenvalmiusliitto.fi