Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

TIEDOTE 4.8.2021

PikkuNASTA Savotar 2021 – valmiusharjoitus on peruttu

Naisten Valmiusliiton 13.–15.8 Mikkelissä järjestettäväksi suunniteltu PikkuNASTA Savotar 2021 valmiusharjoitus on peruttu. Valmiusliiton johto teki päätöksen asiasta tänään 4.8.

Päätöksen taustalla on Suomen koronavirusepidemiatilanne, joka on kehittymässä jälleen vaikeampaan suuntaan erityisesti Delta-variantin leviämisen myötä. Delta variantti on tarttunut herkästi myös ulkona ja lyhyissä kontakteissa.

Koronavirustilanteen vuoksi molemmat viime vuoden suuret NASTA harjoitukset jouduttiin perumaan. Niistä toinen, NASTA Savotar 2020, piti toteuttaa Etelä-Savon alueella. Tämä on siis toinen kerta reilun vuoden sisällä, kun alueelle suunniteltu harjoitus on jouduttu perumaan. Molempia harjoituksia suunnittelemassa on ollut paljon samoja aktiiveja.

– Tuntuu tosi harmilliselta jälleen perua hyvin valmisteltu harjoitus. Liitto on erittäin kiitollinen, että nyt pidettäväksi suunnitellun harjoituksen organisaatio jaksoi taas kertaalleen innostua asiasta, vaikka lopputulos heistä riippumattomista syistä oli jälleen tämä. Toivon myös sydämestäni, että into ei tähän lopu vaan tilanteen rauhoituttua paperit kaivetaan esiin ja harjoitus voidaan toteuttaa. Kiitos kaikille teille, jotka teitte tinkimätöntä työtä harjoituksen eteen ja ei anneta tämän lannistaa meitä, sanoo pääsihteeri Pia Lindell.

Harjoitukseen ilmoittautuneille on lähetetty erillinen sähköposti MPK:n järjestelmän kautta.

Syksylle suunniteltujen harjoitusten valmisteluja jatketaan toistaiseksi normaalisti. NASTA Friski on tarkoitus toteuttaa syyskuussa Kauhavalla ja PikkuNASTA Aava lokakuussa Kirkkonummella.

Naisten Valmiusliitto toteuttaa harjoitukset MPK:n kursseina ja yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Yhteistyökumppaneita on myös informoitu harjoituksen peruutuksesta.

 

Lisätietoja:

Pia Lindell
pääsihteeri
Naisten Valmiusliitto ry
pia.lindell(at)naistenvalmiusliitto.fi