Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

Rouva Jenni Haukion tervehdys Naisten Valmiusliiton 25-vuotisjuhlaseminaarissa 16.8.2022 Ritarihuonella Helsingissä. Tervehdyksen juhlayleisölle luki puheenjohtaja Paula Risikko.

 

Hyvät Naisten Valmiusliiton juhlaseminaarin osallistujat,

   Naisten isänmaalliselle, maanpuolustukselliselle työlle on Suomessa vuosisataiset perinteet – suomalainen nainen on aina elänyt kohtaloansa kansansa vaiheisiin mukautuen. Konkreettisen maanpuolustustyön ohella on vaalittu arvomaailmaa, jossa luodaan ja ylläpidetään yhteishenkeä, tahtoa puolustaa omaa maata yhdessä. Myös nyt 25 vuotta täyttävän Naisten Valmiusliiton arvoihin lukeutuu ajatus siitä, että yhdessä olemme enemmän. Mietteeseen kätkeytyy suurta viisautta, sillä pienen maan vaikuttavin voimavara ja paras puolustus on ollut ja tulee aina olemaan kansallinen yhteistoiminta. Tätä työtä Valmiusliitossa on kuluneina vuosikymmeninä tehty suurella herkkyydellä ja asiantuntemuksella, josta esitän mitä lämpimimmät kiitokseni.

Maanpuolustustahdon merkitys on tänään suurempi kuin kenties koskaan aiemmin sotien jälkeisenä aikana. Valmiudesta huolehdittaessa tarvitaan meitä kaikkia, sukupuoleen katsomatta. Aivan kuten liiton tavoitteisiin on kirjattu, tulee naisilla olla miesten rinnalla tasavertainen rooli aina turvallisuusrakenteittemme ylimmille asteille saakka. Kiitos teistä jokaiselle erikseen sekä kaikille yhdessä siitä, että olette tukemassa naisten maanpuolustuksellista työtä sen monissa eri ulottuvuuksissa. Työnne on äärimmäisen arvokasta.

Hyvät ystävät, lopuksi haluan vielä mitä sydämellisimmin onnitella 25-vuotiasta Naisten Valmiusliittoa merkittävästä toiminnasta suomalaisten naisten vapaaehtoisen maanpuolustus- ja kokonaisturvallisuustyön organisoinnissa sekä toivottaa kaikkea hyvää myös tuleville vuosikymmenille.  Suomi on hyvä maa, paras meille suomalaisille. Pidetään siitä yhdessä huolta – niin tänään kuin myös tulevaisuudessa.

 

JENNI HAUKIO

Tasavallan presidentin puoliso