Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

Satoja naisia harjoittelee viikonloppuna varautumaan turvallisuusuhkiin

Naisten Valmiusliiton NASTA-valmiusharjoitus Katarina 2018 käynnistyy tänään Uudenmaan prikaatissa Raaseporissa. Viikonloppu on täynnä erilaisia turvallisuus- ja varautumiskursseja, joihin osallistuu lähes 350 naista.

Viikonlopun aikana varaudutaan perinteisten arjen häiriötilanteiden ohella 2010-luvun turvallisuusuhkiin. Esimerkiksi informaatiovaikuttamisen kurssilla opetellaan suojautumaan vaikuttamispyrkimyksiltä sekä torjumaan disinformaation levittämistä.

– Perinteisten uhkien rinnalle nousee jatkuvasti myös uusia. On tärkeää, että opimme entistä paremmin tunnistamaan uudenlaiset monimuotoiset hybridiuhat ja varautumaan niihin.  Tietoa ja osaamista ei koskaan ole liikaa, toteaa liiton puheenjohtaja Anne Holmlund.

Kursseja on tarjolla informaatiovaikuttamisesta katuturvallisuuteen

Ajankohtainen turvallisuuskoulutus kiinnostaa naisia, ja NASTA-valmiusharjoituksen kurssit tulivat jälleen täyteen. Kurssitarjontaa kehitetään jatkuvasti vastaamaan kansalaisten turvallisuustarpeisiin.

-Tällä kertaa mukana on myös yksi ruotsinkielinen kurssi. Pidämme tärkeänä, että turvallisuustaitoja voi opetella omalla äidinkielellään, toteaa Holmlund.

Katarina 2018 -harjoituksessa toteutetaan yhdeksän turvallisuus- ja varautumisaiheista kurssia. Kurssien teemat ovat katuturvallisuus, informaatiovaikuttaminen, maasto- ja luonnonmuona, liikenneturvallisuus ja Puolustusvoimien B-ajolupa, tosielämän ensiapu, vesiturvallisuus, kouluttaja- ja kurssinjohtajakoulutus, suomalainen nainen maanpuolustajana sekä ruotsinkielisenä toteutettava kriisin kohtaaminen.

– Katarina 2018 -harjoitus tarjoaa lähes 350 naiselle mahdollisuuden oppia ajankohtaisia turvallisuus- ja varautumistaitoja. Samalla myös NASTA-harjoituksen oma organisaatio harjoittelee suuren koulutustapahtuman johtamista, kertoo harjoituksen johtaja Sirkka Orre.

Kaikille naisille avoin harjoitus

NASTA-harjoitusten kurssit ovat kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta. Laadukas koulutus ja saumaton yhteishenki ovat vuodesta 1998 järjestettyjen harjoitusten tavaramerkkejä. Kurssit toteutetaan yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa. Naisten Valmiusliitto on perustettu vuonna 1997 ja Katarina 2018 on liiton 41. NASTA-harjoitus.

Lisätietoja:

Naisten Valmiusliiton pääsihteeri Kaarina Suhonen, p. 040 561 1655, kaarina.suhonen@naistenvalmiusliitto.fi

Katarina 2018 -harjoituksen johtaja Sirkka Orre, p. 040 726 4776, sirkka.orre@msoynet.com

Katarina 2018 -harjoituksen sivut

Katarina 2018 -esite