Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

TIEDOTE 16.12.2020

Sotiemme Veteraanit, Sotiemme Naiset keräys 2020

Veteraanivastuu ry toteuttaa ja koordinoi veteraanijärjestöjen ja Kaatuneitten Omaisten Liiton yhteistä rahankeräystä, valtakunnallista Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -keräystä.

Puolustusvoimien tukemia varusmieskeräyksiä on toteutettu Suomessa, Sotiemme Veteraanit -tunnuksen alla vuodesta 2006 lähtien. Tänä vuonna sekä kevään että syksyn varusmieskeräykset on peruttu koronatilanteen takia, joten lahjoitukset ovat vähentyneet merkittävästi. Samaan aikaan juuri vanhukset ovat kärsineet koronatilanteesta eniten. Heidän yksinäisyytensä on lisääntynyt entisestään, koska omaiset eivät ole päässeet tervehtimään heitä normaalisti. Myös kaikki yleiset virkistystapahtumat on jouduttu perumaan.

Osa Naisten Valmiusliiton alueneuvottelukunnista on aiempina vuosina toteuttanut keräyksiä omilla paikkakunnillaan. Tänä vuonna se ei ole korona takia mahdollista, joten tuemme keräystä välittämällä oheista lahjoittajakirjettä verkostoissamme.

Kaikista lahjoituksista on apua. Kiitos paljon.

Lahjoittajakirjeen löydät tästä linkistä

Halutessasi voit myös tukea keräystä tilaamalla kauniin Sotiemme Naiset rintamerkin

Kotirintaman naiset tekivät mittaamattoman arvokkaan ja kunnioitettavan työn Suomen itsenäisyyden säilyttämiseksi. Kun miehet lähtivät rintamalle, naiset jäivät kotiin perheen ja töiden kanssa.

Naiset olivat paitsi veteraanien puolisoja myös lasten kasvattajia, tehtaiden toiminnan varmistajia, tilojen ja eläinten hoitajia ja selviytyjiä. Naisilla oli vahva henkinen asema Suomen jälleenrakennuksessa, kun sodasta palasi enemmän tai vähemmän traumatisoituneita miehiä.

Sotiemme Naiset -tunnus sopii täydentämään Sotiemme Veteraanit -kokardia niin ajatuksellisesti kuin visuaalisesti  – Suomi on rakennettu yhdessä.

Merkin pääset tilaamaan tämän linkin kautta.