Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

TOIMINTAOHJE ALUENEUVOTTELUKUNNILLE 

Naisten Valmiusliitto ohjeista koronaviruksen Covid-19 leviämisen hidastamiseksi välttämään toistaiseksi kaikkia omaan toimintaansa liittyviä kasvotusten tapahtuvia kokouksia ja tapaamisia. Taustalla Valtioneuvoston 12.3.2020 julkaisema ohje, jossa esitetään toimia koronaviruksen Covid-19 leviämisen hidastamiseksi.

Ohjeistamme perumaan kaikki kasvotusten tapahtuvat kokoukset välittömästi. Jos alueneuvottelukunnalla on välttämättömiä käsiteltäviä asioita, ne voidaan hoitaa sähköpostikokouksena tai etäyhteyksin.

Rajoitteiden tarkoituksena on vähentää tartuntojen määrää ja tukea terveydenhuollon onnistumista haastavassa tilanteessa.

Liitto seuraa koko ajan tilannetta ja tekee uuden tilannearvion maaliskuun lopussa.

Kevätkokoukset

Kevätkokoukset on määrätty alueneuvottelukuntien toimintaohjeessa pidettäväksi toukokuussa, mutta tässä tilanteessa kokousaikaa voidaan siirtää ja miettiä lopullista ajankohtaa uudelleen. Nyt huhtikuulle suunnitellut kevätkokoukset kannattaa ehdottomasti perua.

Koulutustoiminta

NASTA Savotar -harjoitus peruttiin 12.3. ja sen jälkeen kaikki koulutukset 31.5. asti. Päätös koskee sekä MPK:n että NVL:n koulutuksia.

  • Naisten Valmiusliiton 2.-3.5. suunniteltu johtamisen kouluttajakoulutus on myös peruttu.

NASTA Vinka 2020 -harjoituksen suunnittelu jatkuu, mutta suunnitteluun liittyvät kokoukset ja tapaamiset tulee miettiä uudelleen.

3.-4.6. 2020 pidettävä valtakunnallinen puolustusvoimain lippujuhlan paraati pidetään myös tässä vaiheessa voimassa.

Yhteenvetona

Liitto suosittaa alueneuvottelukuntia jakamaan jäsenilleen luotettavaa tietoa THL:n ja valtioneuvoston sivuilta sekä toimimaan esimerkkinä viranomaisten ohjeiden noudattamisessa. Liitto jakaa näiden tahojen tietoja Facebook-sivuillaan, josta kaikkien on helppo jakaa niitä edelleen.

Turvallista arkea toivottaen
puheenjohtaja Anne Holmlund ja pääsihteeri Kaarina Suhonen