Ajankohtaista

NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

28.2.2022

Yhdessä varautuen

Suomalaisten kriisinkestävyyttä koetellaan. Olemme jo kohta kolme vuotta eläneet koronapandemian keskellä ja nyt suurta huolta aiheuttaa Venäjän aloittamat sotatoimet Ukrainassa.

Suomi on yhteiskuntana hyvin varautunut. Jokainen kansalainen voi myös vahvistaa omaa ja koko yhteiskunnan kriisinkestävyyttä.

Kotitalouksia koskeva 72 tunnin varautumissuositus tarkoittaa sitä, että pärjätään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta minkä tahansa häiriötilanteen sattuessa. Kotona tulisi olla kotivara, eli vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, lääkkeitä ja muita tarvikkeita. Jokaisen olisi myös tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää esimerkiksi, mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja kuinka toimia sähkökatkon aikana.

Informaatiovaikuttaminen on yksi aikamme ilmiöistä, jonka avulla pyritään vaikuttamaan ajatuksiimme, mielipiteisiimme ja toimintaamme. Sotaa käydään monella rintamalla. On hyvä opetella suojautumaan vaikutusyrityksiltä ja turvallinen toiminta verkossa.

Yksi hyvä tapa vahvistaa omaa ja läheisten kriisinkestävyyttä on omien varautumis- ja turvallisuustietojen sekä -taitojen kartuttaminen. Naisten Valmiusliitto tarjoaa monipuolista, kaikille naisille avointa koulutusta NASTA- ja PikkuNASTA-harjoituksissa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan. Lisää tietoa näistä koulutuksista löytyy kotisivuiltamme.

Pidetään yhdessä huolta Suomen ja suomalaisten kriisinkestävyydestä. Itsestämme ja toisistamme huolehtien sekä viisaasti erilaisiin tilanteisiin varautuen.

Paula Risikko
puheenjohtaja

Pia Lindell
pääsihteeri

Suvi Aksela
viestintä- ja järjestösihteeri