Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Puolustusvoimat, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ja Kotitalouksien omatoimisen varautumisen toimikunta (Kova-toimikunta).

NASTA Merituuli 2021 -harjoitus
9.-11.4. Hamina

 

NASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta, ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta tai minkään järjestön jäsenyyttä. Koulutus on pääasiassa kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta. Jatkokurssien kohdalla saattaa olla ennakkotaitovaatimuksia, nämä käyvät ilmi esitteessä olevista kurssikuvauksista.

Merituuli 2021 valmiusharjoitus järjestetään  9.-11.4. Haminassa. Harjoituksen toteutuksesta vastaa Kaakkois-Suomen alueneuvottelukunta.

NASTA-harjoituksen yleiset tavoitteet

 • Antaa osallistujille arjen turvallisuusvalmiuksia sekä varautumistaitoja
 • Harjoituttaa naisia toimimaan johto-, organisointi-, huolto- ja kouluttajatehtävissä

Kurssit ja ilmoittautuminen

Harjoitus koostuu kuudesta kurssista, joista osallistuja valitsee yhden. Lisäksi on organisaatiolle tarkoitettu JohdaNASTA III -kurssi. Harjoitukseen osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja kuntoa sekä maastossa yöpyviltä säänkestävyyttä. Katso kurssikuvaukset tämän sivun pääotsikon alta löytyvästä esitteestä. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen, Pohjoinen turva ja Kansainvälinen kriisinhallinta -kursseja ei järjestetä tässä harjoituksessa. Myös kurssit Selviytyminen maastossa ja Makean toiminnan joukot tutuksi on jouduttu perumaan. 

Koronatilanteen johdosta harjoituksen kursseihin on tehty lisäksi seuraavia muutoksia. Kurssit  Informaatiovaikuttaminen, Lapsen kohtaaminen kriiseissä ja Viestintä on siirretty kokonaan etäyhteyksin pidettäviksi. Etäyhteyksin pidettävillä kursseilla opetusta on perjantaina kello 13.30-19, lauantaina 9.30-17.30 ja sunnuntaina 8.30-15.

Arjen turvallisuus, Suomalainen nainen maanpuolustajana ja Johtamisen peruskurssi järjestetään lähiopetuksena huomioiden seuraavat seikat:

 • Noudatetaan Aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksia ja muita viranomaisten ohjeita ja määräyksiä.
 • Kursseille otetaan normaalia vähemmän osallistujia.
 • Sisätiloissa ei järjestetä yhteisluentoja tai muita vastaavia tilaisuuksia.
 • Kurssien kohtaamiset vältetään porrastamalla toimintoja.
 • Sisätiloissa käytetään kasvomaskeja.

LUE TÄSTÄ koronaturvallisuusohje kurssilaisille.

Koronatilannetta seurataan aktiivisesti ja muutoksia tehdään lisää tarpeen mukaan.

Ilmoittautuminen harjoitukseen on käynnissä. 

Arjen turvallisuus, lähiopetus *TÄYNNÄ
Informaatiovaikuttaminen, etänä
Suomalainen nainen maanpuolustajana, lähiopetus *TÄYNNÄ
Lapsen kohtaaminen kriiseissä, etänä
Viestintä, etänä
Johtamisen peruskurssi, lähiopetus *TÄYNNÄ

Ilmoittautumista varten tulee olla rekisteröitynä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmään. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajankohtaa.

Rekisteröityminen onnistuu MPK:n sivuilla osoitteessa www.mpk.fi. Sivun oikeasta yläkulmasta valitaan ”KIRJAUDU” ja sen jälkeen avautuvalta sivulta vasemmasta laidasta ”Luo tunnukset >>”.

Vasta rekisteröitymisen jälkeen on mahdollista ilmoittautua kurssille. Ilmoittautua voi vain yhdelle kurssille. Omilla tunnuksilla ei voi ilmoittaa muita osallistujia.

Jokainen ilmoittautuja saa vahvistuksen, että ilmoittautuminen on tullut perille, mutta tämä ei tarkoita, että ilmoittautuja on vielä hyväksytty kurssille. Ilmoittautuja saa sähköpostiin erillisen viestin, mikäli on tullut hyväksytyksi. Suuresta ilmoittautumismäärästä johtuen viesti hyväksymisestä, tai siitä että on jonossa, voi saapua viiveellä.

Osallistumismaksu

Etäyhteyksin toteutettavien kurssien hinta on 30 euroa.

Lähiopetuksen osallistumismaksu on 75 euroa ja se sisältää:

 • opetuksen ja opetusmateriaalin
 • muonituksen
 • majoituksen kasarmin tuvissa ja/tai teltoissa
 • varusteet

Osallistumismaksu lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä käytössä olevista yhteystiedoista riippuen kolme viikkoa ennen harjoitusta.

Yleisiä ohjeita

Harjoitukseen ilmoittautuneille lähetetään postitse noin kuukautta ennen harjoitusta harjoituskirje, jossa kerrotaan tarkemmin mm. jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Ennen harjoitusta lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä ilmoittautuneille maksuohjeet osallistumismaksun suorittamista varten. Osallistumisen peruuttaminen 21 päivää ennen harjoitusta ei aiheuta kustannuksia.

JohdaNASTA-koulutus harjoituksen järjestäjille

JohdaNASTA II -kurssin palautekyselyyn pääset TÄSTÄ