NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

NASTA Tyyni 2023
22.-24.9.Dragsvik,
Tammisaari

NASTA-harjoitukset ovat Naisten Valmiusliiton järjestämiä naisille kohdennettuja harjoituksia, joissa opetellaan varautumis- ja turvallisuustaitoja. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta, ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta tai minkään järjestön jäsenyyttä. Koulutus on pääasiassa kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta, mahdolliset ennakkotaitovaatimukset käyvät ilmi kurssikuvauksesta.

NASTA Tyyni 2023-harjoitus järjestetään  22.-24.9. Dragsvikissa, Tammisaaressa. Harjoituksen toteutuksesta vastaa Naisten Valmiusliiton Uudenmaan alueneuvottelukunta ja sen johtajana toimii Tiia Impivaara. 

NASTA-harjoituksen yleiset tavoitteet

  • Antaa osallistujille arjen turvallisuusvalmiuksia sekä varautumistaitoja
  • Harjoituttaa naisia toimimaan johto-, organisointi-, huolto- ja kouluttajatehtävissä

Kurssit ja ilmoittautuminen

Harjoitus koostuu kymmenestä kurssista, joista osallistuja valitsee yhden. Lisäksi on harjoituksen johdolle ja organisaatiolle tarkoitettu JohdaNASTA III -kurssi. HUOM! Vain yhdelle kurssille voi ilmoittautua!

Harjoitukseen osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja kuntoa sekä maastossa yöpyviltä säänkestävyyttä. Katso kurssikuvaukset linkkien takaa (tulossa).

Harjoituksen kurssit ovat:

Henkinen kriisinkestävyys
Informaatiovaikuttaminen
Intti tutuksi naisille
Jokanaisen selviytymispakki
Joukkomuonitus maastossa
Kouluttajakoulutus
Kyberturvallisuuden peruskurssi
Turvallisesti vesillä
Varje kvinnas överlevnadskunskap
Väestönsuojelun perusteet

Ilmoittautuminen harjoitukseen alkaa elokuussa 2023.

Ilmoittautumista varten tulee olla rekisteröitynä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmään. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajankohtaa.

Rekisteröityminen onnistuu MPK:n sivuilla osoitteessa www.mpk.fi. Sivun oikeasta yläkulmasta valitaan ”KIRJAUDU” ja sen jälkeen avautuvalta sivulta vasemmasta laidasta ”Luo tunnukset >>”.

Vasta rekisteröitymisen jälkeen on mahdollista ilmoittautua kurssille. Ilmoittautua voi vain yhdelle kurssille. Omilla tunnuksilla ei voi ilmoittaa muita osallistujia.

Jokainen ilmoittautuja saa vahvistuksen, että ilmoittautuminen on tullut perille, mutta tämä ei tarkoita, että ilmoittautuja on vielä hyväksytty kurssille. Ilmoittautuja saa sähköpostiin erillisen viestin, mikäli on tullut hyväksytyksi. Suuresta ilmoittautumismäärästä johtuen viesti hyväksymisestä, tai siitä että on jonossa, voi saapua viiveellä.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 30 euroa ja siihen sisältyy muonitus, majoitus, suojavaatetus, vakuutus kurssipaikalla ja koulutus.

Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, peritään kurssista täysi kurssimaksu. Ilmoittautumisen voi peruuttaa 7 vuorokautta ennen kurssin alkua oman MPK-kortin kautta. Tämän jälkeen kurssille osallistumista ei voi peruuttaa ilman pätevää syytä. Päteväksi syyksi perumiseen katsotaan esimerkiksi sairastuminen, loukkaantuminen tai työeste. Tieto esteestä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse MPK:n piiriin.

Maksukäytännöt tulevat voimaan 1.3.2023. Muistathan siis perua osallistumisesi tai ilmoittaa esteestä ajoissa, jotta joku toinen voi saada vapautuvan paikan ja vältyt itse kurssimaksulta. Ajoissa tulleet peruutukset auttavat myös mm. pienentämään ruokahävikkiä.

Yleisiä ohjeita

Harjoitukseen ilmoittautuneille lähetetään postitse noin kuukautta ennen harjoitusta NASTA-kirje, jossa kerrotaan tarkemmin mm. jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Harjoitukseen pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä. Järjestämme kyydin ko. paikkakunnan juna- ja linja-autoasemalta ja/tai lentokentältä.

Tilastotietokysely ja palautekysely

Tilastotietokyselyyn pääset TÄSTÄ.
Palautekyselyyn pääset TÄSTÄ.
Kyselyt on suojattu salasanalla, jonka saat omalta kurssinjohtajalta harjoituksessa.