Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Puolustusvoimat, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ja Kotitalouksien omatoimisen varautumisen toimikunta (Kova-toimikunta).

Vinka 2020 -harjoitus
27.-29.11. Ilmasotakoulu, Tikkakoski

 

NASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta, ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta tai minkään järjestön jäsenyyttä. Koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta.

Vinka 2020 -harjoitus oli tarkoitus järjestää elokuussa, mutta koronavirustilanteen takia sitä on jouduttu siirtämään. Harjoitus järjestetään 27.-29.11. Ilmasotakoululla, Tikkakoskella.

Koronavirustilanteen johdosta harjoitus toteutetaan erityisjärjestelyin

LUE TÄSTÄ  Naisten Valmiusliiton 14.8. julkaisema tiedote koronatilanteen vaikutuksista toimintaan

NASTA VINKA 2020 -harjoituksessa huomioidaan koronatilanne seuraavasti:

  • Kursseille otetaan normaalia vähemmän osallistujia (normaalisti 30, nyt 20 per kurssi).
  • Sisätiloissa ei järjestetä yhteisluentoja tai muita vastaavia tilaisuuksia.
  • Kurssien kohtaamisia pyritään välttämään porrastamalla toimintoja.
  • Ennakkotiedoista poiketen Pohjoinen turva -kurssia ei järjestetä (osallistujat olisivat tulleet ulkomailta).

NASTA-harjoituksen yleiset tavoitteet

  • Antaa osallistujille arjen turvallisuusvalmiuksia sekä varautumistaitoja
  • Harjoituttaa naisia toimimaan johto-, organisointi-, huolto- ja kouluttajatehtävissä

Kurssit ja ilmoittautuminen

Harjoitus koostuu kymmenestä kurssista, joista osallistuja valitsee yhden. Lisäksi on organisaatiolle tarkoitettu JohdaNASTA III -kurssi. Harjoitukseen osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja kuntoa sekä maastossa yöpyviltä säänkestävyyttä. Katso kurssikuvaukset tämän sivun pääotsikon alta löytyvästä esitteestä (esite päivitystyön alla päivämäärien osalta).

Ilmoittautumisaika NASTA Vinka 2020 -harjoitukseen 27.8.-16.9.

Ilmoittautuminen alkaa torstaina 27.8. ja 28.8. porrastetusti:

Torstai 27.8. kello 9
Etsintä (Vapepa)  *TÄYNNÄ
Informaatiovaikuttaminen *TÄYNNÄ
Joukkomuonitus maastossa

Torstai 27.8. kello 13
Jokanaisen selviytymispakki *TÄYNNÄ
Lentopelastajan perehdytyskurssi *TÄYNNÄ

Perjantai 28.8. kello 9
Maastotaidot ja luonnonmuona *TÄYNNÄ
Viestikurssi

Perjantai 28.8. kello 13
Myrskyn silmässä (jatkotason kurssi) *TÄYNNÄ
Turvallisesti vesillä

Ilmoittautumista varten tulee olla rekisteröitynä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmään. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajankohtaa.

Rekisteröityminen onnistuu MPK:n sivuilla osoitteessa www.mpk.fi. Sivun oikeasta yläkulmasta valitaan ”KIRJAUDU” ja sen jälkeen avautuvalta sivulta vasemmasta laidasta ”Luo tunnukset >>”.

Vasta rekisteröitymisen jälkeen on mahdollista ilmoittautua Vinka 2020 -harjoituksen kurssille. Ilmoittautua voi vain yhdelle kurssille. Omilla tunnuksilla ei voi ilmoittaa muita osallistujia.

Jokainen ilmoittautuja saa vahvistuksen, että ilmoittautuminen on tullut perille, mutta tämä ei tarkoita, että ilmoittautuja on vielä hyväksytty kurssille. Ilmoittautuja saa sähköpostiin erillisen viestin, mikäli on tullut hyväksytyksi. Suuresta ilmoittautumismäärästä johtuen viesti hyväksymisestä, tai siitä että on jonossa, voi saapua viiveellä.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu (75 euroa) sisältää:

  • opetuksen ja opetusmateriaalin
  • muonituksen
  • majoituksen kasarmin tuvissa ja/tai teltoissa
  • varusteet

Osallistumismaksu lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä käytössä olevista yhteystiedoista riippuen kolme viikkoa ennen harjoitusta.

Yleisiä ohjeita

Harjoitukseen ilmoittautuneille lähetetään postitse noin kuukautta ennen harjoitusta harjoituskirje, jossa kerrotaan tarkemmin mm. jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Ennen harjoitusta lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä ilmoittautuneille maksuohjeet osallistumismaksun suorittamista varten. Osallistumisen peruuttaminen 21 päivää ennen harjoitusta ei aiheuta kustannuksia.

Yhteiskuljetuksia harjoitukseen

Naisten Valmiusliiton alueneuvottelukunnat voivat järjestää yhteiskuljetuksia harjoitukseen eri puolilta Suomea. Tiedustele mahdollista yhteiskuljetusta oman alueesi alueneuvottelukunnasta.

Vinka 2020-harjoituksen Facebook-sivulle perustetaan kyytipörssi osallistujen omatoimista verkostoitumista/kyytien sopimista varten. Seuraa siis harjoituksen Facebook sivuja.

JohdaNASTA-koulutus harjoituksen järjestäjille

JohdaNASTA II  -kurssin palautekyselyyn pääset TÄSTÄ