NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

NASTA Lempi 2022 -harjoitus 26.-28.8. Kainuun prikaati, Kajaani

NASTA Lempi 2022 on naisille kohdennettu harjoitus, jossa opetellaan varautumis- ja turvallisuustaitoja. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta, ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta tai minkään järjestön jäsenyyttä. Koulutus on pääasiassa kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta. Joidenkin kurssien kohdalla saattaa olla ennakkotaitovaatimuksia, nämä käyvät ilmi kurssilinkkien kautta löytyvistä kurssikuvauksista.

NASTA Lempi 2022 harjoitus järjestetään  26.-28.8. Kainuun prikaatissa, Kajaanissa. Harjoituksen toteutuksesta vastaa Naisten Valmiusliiton Oulun alueneuvottelukunta. Harjoituksen johtajana toimii Kaisu Palosaari.

Koronavirustilanne otetaan huomioon harjoituksen toteutuksessa. Noudatamme alueella voimassa olevia Puolustusvoimien sääntöjä ja ohjeistuksia.

NASTA-harjoituksen yleiset tavoitteet

 • Antaa osallistujille arjen turvallisuusvalmiuksia sekä varautumistaitoja
 • Harjoituttaa naisia toimimaan johto-, organisointi-, huolto- ja kouluttajatehtävissä

Kurssit ja ilmoittautuminen

Harjoitus koostuu kymmenestä kurssista, joista osallistuja valitsee yhden. Harjoitukseen osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja kuntoa sekä maastossa yöpyviltä säänkestävyyttä. Kursseista Selviytyminen maastossa ja mahdollisesti Arjen turvallisuus yöpyvät maastossa. Katso kurssikuvaukset linkkien takaa.

Ilmoittautuminen harjoitukseen on päättynyt.

Torstai 2.6.

Perjantai 3.6.

  Yllä olevien kurssien lisäksi järjestetään JohdaNASTA III-kurssi, jolle  ilmoittautuvat harjoituksen johto ja organisaatioon kuuluvat.

  Ilmoittautumista varten tulee olla rekisteröitynä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmään. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajankohtaa.

  Rekisteröityminen onnistuu MPK:n sivuilla osoitteessa www.mpk.fi. Sivun oikeasta yläkulmasta valitaan ”KIRJAUDU” ja sen jälkeen avautuvalta sivulta vasemmasta laidasta ”Luo tunnukset >>”.

  Vasta rekisteröitymisen jälkeen on mahdollista ilmoittautua kurssille. Ilmoittautua voi vain yhdelle kurssille. Omilla tunnuksilla ei voi ilmoittaa muita osallistujia.

  Jokainen ilmoittautuja saa vahvistuksen, että ilmoittautuminen on tullut perille, mutta tämä ei tarkoita, että ilmoittautuja on vielä hyväksytty kurssille. Ilmoittautuja saa sähköpostiin erillisen viestin, mikäli on tullut hyväksytyksi. Suuresta ilmoittautumismäärästä johtuen viesti hyväksymisestä, tai siitä että on jonossa, voi saapua viiveellä.

  Varusteiden valinta

  Ilmoittautumisen yhteydessä sinun on valittava myös varusteidesi koko. Kaikki käyttävät harjoituksessa suoja-asuna maastopukua ja kurssikohtaisesti myös muita tarvittavia varusteita.

  Voit tutustua kokotaulukkoon täällä. Puolustusvoimien vaatteiden kokotaulukko 

  Kolminumeroisen kokonumeron ensimmäinen numero tarkoittaa käyttäjän pituutta:

  6 = 160–170 cm
  7 = 170–180 cm
  8 = 180–190 cm
  9 = yli 190 cm

  Kaksi viimeistä numeroa viittaavat vaatteen leveyteen eli normaalit miesten koot 48-60.

  Kokonumero = Käyttäjän pituus/rinnan ympärys
  748 = 170–180/ 96 cm
  750 = 170–180/ 100 cm
  752 = 170–180/ 104 cm
  754 = 170–180/ 108 cm
  756 = 170–180/ 112 cm
  758-760 = 170–180/ 120 cm

  Osallistumismaksu

  Osallistumismaksu 30 euroa ja sisältää:

  • opetuksen ja opetusmateriaalin
  • muonituksen
  • majoituksen kasarmin tuvissa ja/tai teltoissa
  • varusteet

  Osallistumismaksu lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä käytössä olevista yhteystiedoista riippuen kolme viikkoa ennen harjoitusta.

  Yleisiä ohjeita

  Harjoitukseen ilmoittautuneille lähetetään postitse noin kuukautta ennen harjoitusta harjoituskirje, jossa kerrotaan tarkemmin mm. jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

  Ennen harjoitusta lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä ilmoittautuneille maksuohjeet osallistumismaksun suorittamista varten. Osallistumisen peruuttaminen 21 päivää ennen harjoitusta ei aiheuta kustannuksia.

  Tilastotietokysely ja palautekysely

  Tilastotietokyselyyn pääset TÄSTÄ.
  Palautekyselyyn pääset TÄSTÄ.
  Kyselyt on suojattu salasanalla, jonka saat omalta kurssinjohtajalta harjoituksessa.

  JohdaNASTA II palautekyselyyn TÄSTÄ.