NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

PikkuNASTA Fanni 2023 -harjoitus 13.-15.10. Hiukkavaara, Oulu

PikkuNASTA-harjoitukset ovat Naisten Valmiusliiton järjestämiä naisille kohdennettuja harjoituksia, joissa opetellaan varautumis- ja turvallisuustaitoja. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta, ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta tai minkään järjestön jäsenyyttä. Koulutus on pääasiassa kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta, mahdolliset ennakkotaitovaatimukset käyvät ilmi kurssikuvauksesta.

PikkuNASTA Fanni 2023-harjoitus järjestetään lokakuussa Hiukkavaarassa, Oulussa. Sen käytännön toteutuksesta vastaa Naisten Valmiusliiton Oulun alueneuvottelukunta ja harjoituksen johtajana toimii Anne Kurvinen.

Harjoituksen yleiset tavoitteet

  • Antaa osallistujille arjen turvallisuusvalmiuksia sekä varautumistaitoja.
  • Harjoituttaa naisia toimimaan johto-, organisointi-, huolto- ja kouluttajatehtävissä.

Kurssit ja ilmoittautuminen

Harjoitus koostuu viidestä kurssista. Näistä neljä on kaikille avointa. Lisäksi toteutetaan harjoituksen johdolle ja organisaatiolle tarkoitettu kurssi, johon ilmoittautuvat harjoituksen toteuttamiseen osallistuvat vapaaehtoiset. Osallistuja valitsee yhden kurssin, jolle ilmoittautuu.

Harjoitukseen osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja kuntoa sekä maastossa yöpyviltä säänkestävyyttä.  Tarkemmat kurssikuvaukset näet linkkien takaa.

Ilmoittautuminen harjoitukseen alkaa 21.8.

kello 10.00
Arjen turvallisuus
Mönkijän käyttö ja maastoajo *TÄYNNÄ


Kello 11.00
Intti tutuksi naisille 
Maastotaidot *TÄYNNÄ

HUOM! Vain yhdelle kurssille voi ilmoittautua! Ilmoittautumista varten tulee olla rekisteröitynä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmään. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajankohtaa.

Rekisteröityminen onnistuu MPK:n sivuilla osoitteessa www.mpk.fi. Sivun oikeasta yläkulmasta valitaan ”KIRJAUDU” ja sen jälkeen avautuvalta sivulta vasemmasta laidasta ”Luo tunnukset >>”.

Vasta rekisteröitymisen jälkeen on mahdollista ilmoittautua harjoituksen kurssille. Ilmoittautua voi vain yhdelle kurssille. Omilla tunnuksilla ei voi ilmoittaa muita osallistujia.

Jokainen ilmoittautuja saa vahvistuksen, että ilmoittautuminen on tullut perille, mutta tämä ei tarkoita, että ilmoittautuja on vielä hyväksytty kurssille. Ilmoittautuja saa sähköpostiin erillisen viestin, mikäli on tullut hyväksytyksi. Suuresta ilmoittautumismäärästä johtuen viesti hyväksymisestä, tai siitä että on jonossa, voi saapua viiveellä.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 30 euroa ja siihen sisältyy muonitus, majoitus, suojavaatetus, vakuutus kurssipaikalla ja koulutus.

Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, peritään kurssista täysi kurssimaksu.

Ilmoittautumisen voi peruuttaa 7 vuorokautta ennen kurssin alkua oman MPK-kortin kautta. Tämän jälkeen kurssille osallistumista ei voi peruuttaa ilman pätevää syytä. Päteväksi syyksi perumiseen katsotaan esimerkiksi sairastuminen, loukkaantuminen tai työeste. Tieto esteestä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse piiriin, joka koulutuksen järjestää. Muistathan siis perua osallistumisesi tai ilmoittaa esteestä ajoissa, jotta joku toinen voi saada vapautuvan paikan ja vältyt itse kurssimaksulta. Ajoissa tulleet peruutukset auttavat myös mm. pienentämään ruokahävikkiä.

Yleisiä ohjeita

Harjoitukseen ilmoittautuneille lähetetään postitse noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jossa kerrotaan tarkemmin mm. jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Harjoitukseen pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä. Järjestämme kyydin ko. paikkakunnan juna- ja linja-autoasemalta ja/tai lentokentältä.

Harjoitukseen osallistujat majoittuvat yhteistuvissa, mikäli muuta ei mainita. Pesutilat ovat myös yhteiskäyttöisiä ja esim. suihkut voivat olla avoimia tiloja.

Tilastotietokysely ja palaute

Tilastotietokyselyn pääset täyttämään TÄSTÄ LINKISTÄ.
Kysely on suojattu salasanalla, jonka saat omalta kurssinjohtajaltasi.

Palautetta harjoituksesta pääset antamaan TÄSTÄ LINKISTÄ.
Kysely on suojattu salasanalla, jonka saat omalta kurssinjohtajaltasi.