NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

PikkuNASTA Leopardi 2023 -harjoitus 5.-7.5. Panssariprikaati, Parola

PikkuNASTA-harjoitukset ovat Naisten Valmiusliiton järjestämiä, naisille kohdennettuja harjoituksia. Useimmat kursseista ovat perustason kursseja, joille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta, ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Osallistuminen ei edellytä minkään järjestön jäsenyyttä.

PikkuNASTA Leopardi 2023 harjoitus järjestetään 5.-7.5. Sen käytännön toteutuksesta vastaa Naisten Valmiusliiton Hämeen alueneuvottelukunta ja johtajana toimii Hanna Heikkilä. 

Harjoituksen yleiset tavoitteet

  • Antaa osallistujille arjen turvallisuusvalmiuksia sekä varautumistaitoja.
  • Harjoituttaa naisia toimimaan johto-, organisointi-, huolto- ja kouluttajatehtävissä.

Kurssit ja ilmoittautuminen

Harjoitus koostuu kuudesta kurssista, joista viisi on kaikille avoimia. Näistä osallistuja valitsee yhden. Lisäksi toteutetaan harjoituksen johdolle ja organisaatiolle tarkoitettu kurssi, johon ilmoittautuvat harjoituksen toteuttamiseen osallistuvat vapaaehtoiset.

Harjoitukseen osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja kuntoa sekä maastossa yöpyviltä säänkestävyyttä. HUOM! Vain yhdelle kurssille voi ilmoittautua!

Kurssikuvaukset näet linkkien takaa. Ilmoittautuminen harjoitukseen on päättynyt.

Viestintä 
Informaatiovaikuttaminen 
Arjen turvallisuus  
Ensihuollon peruskurssi 
Jokanaisen selviytymispakki 
Harjoituksen johdon ja organisaation kurssi 

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 30 euroa ja siihen sisältyy muonitus, majoitus, suojavaatetus, vakuutus kurssipaikalla ja koulutus.

Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, peritään kurssista täysi kurssimaksu. 

Ilmoittautumisen voi peruuttaa 7 vuorokautta ennen kurssin alkua oman MPK-kortin kautta. Tämän jälkeen kurssille osallistumista ei voi peruuttaa ilman pätevää syytä. Päteväksi syyksi perumiseen katsotaan esimerkiksi sairastuminen, loukkaantuminen tai työeste. Tieto esteestä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse piiriin, joka koulutuksen järjestää.

Muistathan siis perua osallistumisesi tai ilmoittaa esteestä ajoissa, jotta joku toinen voi saada vapautuvan paikan ja vältyt itse kurssimaksulta. Ajoissa tulleet peruutukset auttavat myös mm. pienentämään ruokahävikkiä.

Yleisiä ohjeita

Harjoitukseen ilmoittautuneille lähetetään postitse noin kuukautta ennen harjoitusta harjoituskirje, jossa kerrotaan tarkemmin mm. jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta. Harjoitukseen pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Järjestämme kyydin ko. paikkakunnan juna- ja linja-autoasemalta ja/tai lentokentältä.

Tilastotietokysely ja palaute

Tilastotietokyselyn pääset täyttämään TÄSTÄ LINKISTÄ.

Palautetta harjoituksesta pääset antamaan TÄSTÄ LINKISTÄ.