Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Puolustusvoimat, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ja Kotitalouksien omatoimisen varautumisen toimikunta (Kova-toimikunta).

Pihlajanmarja 2020 -harjoitus 16.-18.10. Santahamina

 

PikkuNASTA-harjoitukset ovat naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Useimmat kursseista ovat perustason kursseja, joille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta, ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Osallistuminen ei edellytä minkään järjestön jäsenyyttä. 

PikkuNASTA Pihlajanmarja 2020 valmiusharjoitus järjestetään 16.-18.10. Santahaminassa, Helsingissä.

Harjoitus toteutetaan huomioiden valtakunnallinen covid-19 viruspandemiatilanne. Harjoituksen kurssit toteutetaan soveltaen lähi- ja/tai etäopetuksena. Tarkemmat tiedot ja kurssiohjelma julkaistaan myöhemmin.

Yleiset tavoitteet

 • Antaa osallistujille arjen turvallisuusvalmiuksia sekä varautumistaitoja
 • Harjoituttaa naisia toimimaan johto-, organisointi-, huolto- ja kouluttajatehtävissä

Kurssit

Harjoitus koostuu neljästä kurssista, joista osallistuja valitsee yhden. Lisäksi on organisaatiolle tarkoitettu johdon kurssi.

Kouluttajakoulutus on jatkotason kurssi ja sille osallistuvilta edellytetään aikaisempaa kokemusta NVL:n tai MPK:n kursseilta. Kyseinen kurssi on suunnattu erityisesti niille, joilla on suunniteltu tehtävä vuoden 2021 kursseilla tai harjoituksissa (ja heille kurssi on maksuton).

Muille kursseille osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja kuntoa.

Katso kurssikuvaukset tämän sivun pääotsikon alta löytyvästä esitteestä (tulossa).

 • Etsintä
 • Kurssivääpelikurssi
 • Kouluttajakoulutus (jatkotason kurssi)
 • Kyberturvallisuus
 • Johdon kurssi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Pihlajanmarja -harjoitukseen alkaa 17.8. kello 9.

Ilmoittautumista varten tulee olla rekisteröitynä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmään. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajankohtaa.

Rekisteröityminen onnistuu MPK:n sivuilla osoitteessa www.mpk.fi. Sivun oikeasta yläkulmasta valitaan ”KIRJAUDU” ja sen jälkeen avautuvalta sivulta vasemmasta laidasta ”Luo tunnukset >>”.

Vasta rekisteröitymisen jälkeen on mahdollista ilmoittautua harjoituksen kurssille. Ilmoittautua voi vain yhdelle kurssille. Omilla tunnuksilla ei voi ilmoittaa muita osallistujia.

Jokainen ilmoittautuja saa vahvistuksen, että ilmoittautuminen on tullut perille, mutta tämä ei tarkoita, että ilmoittautuja on vielä hyväksytty kurssille. Ilmoittautuja saa sähköpostiin erillisen viestin, mikäli on tullut hyväksytyksi. Suuresta ilmoittautumismäärästä johtuen viesti hyväksymisestä, tai siitä että on jonossa, voi saapua viiveellä.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu (60 euroa) sisältää:

 • opetuksen ja opetusmateriaalin
 • muonituksen
 • majoituksen kasarmin tuvissa ja/tai teltoissa
 • varusteet

Osallistumismaksu lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä käytössä olevista yhteystiedoista riippuen kolme viikkoa ennen harjoitusta.

Yleisiä ohjeita

Harjoitukseen ilmoittautuneille lähetetään postitse noin kuukautta ennen harjoitusta harjoituskirje, jossa kerrotaan tarkemmin mm. jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Ennen harjoitusta lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä ilmoittautuneille maksuohjeet osallistumismaksun suorittamista varten. Osallistumisen peruuttaminen 21 päivää ennen harjoitusta ei aiheuta kustannuksia.