NASTA-harjoitukset

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. MPK, Puolustusvoimat, Lotta Svärd Säätiö, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Vapepa, SPEK ja Kova-toimikunta.

Vapaaehtoisille tehtäviä varuskuntaravintoloissa

Vapaaehtoisena voi sitoutua tehtäviin, joiden tavoitteena on täydentää Leijona Catering Oy:n resursseja poikkeusoloissa. Tarvetta on esimerkiksi kokeille, ravintolatyöntekijöille ja varastohenkilöstölle, jos tulisi tilanne, jossa Puolustusvoimat kohottaa valmiutta. 

Mihin vapaaehtoisia tarvitaan?

Varuskuntaravintoloissa on tarjolla kokin, ravintolatyöntekijän ja varastotyöntekijän tehtäviä sekä avustavia tehtäviä poikkeusolojen aikana. Jos Puolustusvoimat kohottaisi valmiuttaan, Leijonan varuskuntaravintoloissa tarvittaisiin hetkellisesti sitoutuneita vapaaehtoisia nykyisen henkilökunnan lisäksi.

Leijona perehdyttää vapaaehtoisia tehtäviin yhteistyössä Naisten Valmiusliiton ja MPK:n kanssa. Sitoutumiseen riittää kiinnostus tehtäviin, hygieniapassi sekä se, että vapaaehtoinen asuu varuskunnan lähellä.

Yhteistyö on osa maanpuolustusjärjestöjen ja Leijona Cateringin normaalia rauhanajan valmius- ja varautumissuunnittelua

Kiinnostaako sitoutuminen?

Tarkempaa tietoa vapaaehtoisten tehtävistä ja siitä, mitä sitoutuminen edellyttää ja tarkoittaa, saa MPK:n verkkokurssilta: Varuskuntaravintolojen poikkeusolojen vapaaehtoistehtävät. (Tästä linkistä pääsee kurssin esittelyyn, ilmoittautumisohjeet jäljempänä).

Jos et ole vielä rekisteröityneenä MPK:n järjestelmään, tulee sinun tehdä se ensin. Rekisteröityminen tapahtuu MPK:n sivuilla osoitteessa www.mpk.fi. Sivun oikeasta yläkulmasta valitaan ”Kirjaudu” ja sen jälkeen avautuvalta sivulta vasemmasta laidasta ”Luo tunnukset”. Tämän jälkeen pääset ilmoittautumaan kurssille.

Kurssille pääset ilmoittautumaan menemällä MPK:n koulutuskalenteriin ja hakemalla sieltä ko. kurssin. Klikkaamalla kurssin nimeä avautuu lisätietolaatikko, josta löytyy Ilmoittaudu -painike. https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri

Ilmoittautumisesi perille menosta tulee sinulle sähköpostiin vahvistusviesti. Tämä ei vielä ole vahvistus kurssille pääsystä vaan kurssille hyväksytyille tulee hiukan myöhemmin vahvistusviesti hyväksymisestä. Tämä viesti sisältää lisäohjeet kurssin suorittamiseen.

Verkkokurssin suorittaminen kestää noin 1-2 tuntia, ja sen voi käydä useammassakin osassa oman aikataulun mukaan. Verkkokoulutuksen päätteeksi voi tehdä sitoumuksen MPK:n ylläpitämään rekisteriin. Osaamisen tallentaminen rekisteriin on tärkeää, jotta tiedetään vapaaehtoisten konkreettinen määrä, osaaminen ja heidät voidaan kutsua tarvittaessa tehtäviin.

Yhteistyö Leijona Catering Oy:n, Maanpuolustuskoulutus MPK:n ja Naisten Valmiusliiton välillä on osa kokonaisturvallisuuden osaajien rekisteripilottia. Naisten Valmiusliiton pitkäaikainen tavoite on edistää naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi.