Selviytyminen maastossa


Oletko täysi-ikäinen ja tottunut maastossa liikkuja? Siinä tapauksessa tämä on sinulle sopiva kurssi, jolla on jatkotason opetusta.

Kurssi
1.11.–3.11.2024
08:00–16:00
Lohtaja

Tälle kurssille voi osallistua, jos olet täysi-ikäinen sekä kokenut maastossa liikkuja ja yöpyjä. Kurssin osallistujat yöpyvät tässä harjoituksessa teltoissa.

Selviytyminen maastossa -kurssi kuuluu Naisten Valmiusliiton PikkuNASTA Vattaja 2024 -harjoituksen kurssivalikoimaan.

Kurssin tavoite

Tämä kurssi on jatkotason koulutusta. Edellyttää perustason maastotaitojen hallintaa ja aiempaa maastokokemusta. Kurssi on henkisesti ja fyysisesti vaativa.

Kurssilainen hallitsee taidot selviytyäkseen vaativissa maasto-olosuhteissa hyödyntäen luonnon materiaaleja ja luonnonmuonaa.

Kurssilla kerrataan suunnistustaitoja ja opitaan tekemään tilapäismajoitus luontoon. Lisäksi opitaan, miten luonnonmuonaa ja vettä voidaan hyödyntää turvallisesti. Mahdollisuuksien mukaan harjoitellaan vesistön ylitystä eri menetelmin.

Kurssille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen avautuu 10.9.2024. Kurssi julkaistaan MPK:n koulutuskalenteriin 08/2024.

MPK hallinnoi Naisten Valmiusliiton kursseja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys eli MPK hallinnoi Naisten Valmiusliiton kursseja. MPK esimerkiksi ottaa vastaan ilmoittautumiset ja lähettää kursseista laskut osallistumisen jälkeen.

Kurssit avataankin MPK:n koulutuskalenteriin, jonka kautta niille voi ilmoittautua. Ilmoittautumista varten täytyy ensin luoda oma MPK-käyttäjätunnus.